Monday, March 29, 2010

MCB for Bro Muadz

                             dari kiri, hafiz, my hubby, muadz

Muadz, artist nasyeed yang sedang menempa nama di persada seni datang membuat show di uitm, arau. dia adalah teman sekolah saya dan suami sejak sekolah rendah lagi. lantas saya hadiahkan brownies padanya dan isteri, kak ci sebagai bekal bawak balik ke KL.
mintak maaf, marble cheese brownies buat hal pula haritu, tak berapa cantek. oven merajuk. lama tak servis oven tu.
'stand up' adalah nama tajuk lagu kegemaran saya. lantas saya tuliskan atas brownies tersebut. sebab tatau nak tulis apa. tetiba terkeluar idea tulis salah satu nama tajuk lagu dalam albumnya. terima kasih hadiahkan cd buat kami sekeluarga

Saturday, March 27, 2010

MR BEAN for Chia

harini dalam sejarah, buat pertama kalinya saya menerima tempahan dari chinese. saya sangat teruja.25 cupcakes, M size. thanks chia, my staf kata u leh jadi model. hehe

Friday, March 26, 2010

sasme street for nazurah

order dari adik nazurah, uitm arau mewakili rakan sekelasnya seramai 35 orang. cupcakes saiz M bertemakan sasme street. maaf la nazurah kalo tak berapa jadi kartunnya. huhu. nazurah sms petang tu, satu kelas cakap sedap. nazurah minta izin nak jd promoter kat kawan-kawan uitm yg lain. oo...boleh saja dik. hehe

Thursday, March 25, 2010

MCB for Hanan

terima kasih pn noraini, uitm arau kerana selalu order kek dari saya. selamat hari lahir hanan yang comel

Wednesday, March 24, 2010

oreo cuppies

I made 2 set of oreo cuppies M size, pn zaini and uztazah ruswati. thanks for da comment n support

This is for Mck Noraini's usrah gang. Alhamdulillah they like it very much.

Tuesday, March 23, 2010

Cupcakes Class

mai kita saksikan beberapa candid...
 kusyuknyerr...ape dia nak buat tu?
oo...jilat buttercream rupanya...hahaha...jgn mare ye kak niza
kak niza with her cuppies
jom kita tengok hasil kerja dia...waa...leh tahan, first time pegang nozzle, main buttercream..segalanya first time la...excited sekali
liza n kak hanin with their cuppies
kak hanin punya hasil...wow...kak hanin ni tenaga pengajar kolej komuniti dan akan mengajar kursus jangka pendek kek cawan.
hasil liza...walaupun pendiam, tapi hasil kerjanya dahsyat...

tahniah dan terima kasih korang ya kerana sudi datang belajar, harini saya dapat kawan-kawan baru. salam perkenalan. oh ya, kalo liza, kak hanin n kak niza nak gambar, bg emel ya...saya emel gambar lagi.

Monday, March 22, 2010

blueberry cheesetart to pn mazlina

thanks to pn mazlina from LPPKN, lain kali order lagi ya

Friday, March 19, 2010

Order dari kem motivasi


Ni order dari kem motivasi untuk hadiah kepada para peserta yang birthday bulan Mac. Bertuah hadiri kem motivasi yang alert dgn tarikh birthday kita ek.Tapi saya buat lebih, untuk para AJK dan Fasi sebagai kenduri. Sudahnya, trainer program tu nak datang belajar buat cupcakes :)

Thursday, March 18, 2010

syukur...

Harini saya dapat satu emel dari customer yang menempah kek hantaran dan wedding cake 2 tier. aduh... saya sangat bahagia. berbunga-bunga syok sendiri hati saya. hihi. syukur alhamdulillah...
terima kasih kerana memberi peluang dan mempercayai saya yang masih baru dalam bidang ini

emelnya,

salam k.najah
ni gmbq ayu potong kek :)
tima kasih k.najah.cantik sgt2...ramai org puji :))


Wednesday, March 17, 2010

peach theme

terima kasih nani dari Jaips atas kepercayaan menempah kek hantaran perkahwinan. nak tema peach tapi nak bunga gabungan warna lain juga. nani nak seperti design kek cikgu rani. kredit to cikgu rani.inspirasi darinya dan saya mengubah sedikit mengikut citarasa saya.

Sunday, March 14, 2010

weddingcake package 2013

these are da quotation of weddingcakes package

1. package rm350 (buttercream/icing) PROMO Mei-Jun RM300 sahaja
- 2 tier choc moist cake with melting choc ganache filling
-saiz kek 8" di atas, 11" di bawah
-anggaran berat kek 7+- kg
-bertiang / berasingan
-free knife



2. package rm380 (buttercream/icing) PROMO Mei-Jun RM350 sahaja
- 2 tier choc cake with melting choc ganache filling
-free 25 pcs cupcakes saiz S with swirl deco

-saiz kek 8" di atas, 11" di bawah
-anggaran berat kek 7+- kg

-stacked (kek bersambung di atas dan di bawah)
-free knife
-tier provided with deposit rm100 (pinjam yaa)



3. package rm480 (buttercream/icing)
- 3 tier choc cake with melting choc ganache filling
-saiz cake 6"(atas)/9" (tengah)/12"(bawah)
-bertiang / berasingan
-free knife


*thanks kakpau for this pic


4. package rm300
-1st tier choc moist cake with filling choc ganache-fondant deco saiz 8"
-35 pcs cupcakes s size
-13 box vip doorgift M size
-free knife
-tier disediakan-deposit rm100 untuk tier dan wang deposit akan dipulangkan semula selepas tier dipulangkan dlm keadaan baik dlm masa 5 hari. penalti akan dikenakan jika lambat
-caj akan dikenakan jika ada request design



2.package rm450 (2-tier wedding cake fondant decoration)
-round shape/bentuk bulat
-1st tier buttercake cake / choc moist cake with filling-fondant deco saiz 8"
-2nd tier choc moist cake with filling choc-fondant deco-saiz 11"
-free knife
-anggaran berat kek 10+- kg
-pelanggan diberi pilihan samada mahu kek bertiang atau stacked



3. package rm460 (2-tier wedding cake fondant decoration)
-kek bersegi
-1st tier buttercake cake / choc moist cake with filling-fondant deco saiz 8 inci
-2nd tier choc moist cake with filling choc-fondant deco-saiz 11 inci
-free knife
-anggaran berat kek 10+- kg
-pelanggan diberi pilihan samada mahu kek bertiang atau stacked


4-package rm650-750 fondant deco (3 tier weddingcakes)
-1st tier buttercake cake / choc moist cake with filling saiz 12 inch
-2nd tier choc moist cake with filling choc saiz 9 inch
-3rd tier choc moist cake with filling choc saiz 6 inch
-free knife
-anggaran berat kek 12+- kg


Nota:
1. customer juga boleh memberi sample gambar wedding cake idaman dan kami akan cuba merealisasikannya.
2. Jika ingin meminjam tier cake dari kami, deposit rm100 untuk tier dan wang deposit akan dipulangkan semula selepas tier dipulangkan dlm keadaan baik dlm masa 5 hari. penalti akan dikenakan jika lambat

Friday, March 12, 2010

white green theme

 
Ni order dari ayu untuk hantaran dan wedding cake nya. mahukan tema white green. Saya memang tak berapa pandai lagi nak matchkan colour. masih belajar. nk kena berguru lagi nih.wedding cake ni saya mengambil inspirasi dari blog sifu, Rani Changlun. thanks rani atas keizinan. saya tukar jadi white roses dan tambah design di tepi.

Thursday, March 11, 2010

Purple theme, thanks Puan Rosnah

Sunday, March 7, 2010

eppy besday uswah

 
  
order dari cikgu jusinar, happy besday uswah yang hensem. leh buat calon menantu. hehe
choc sponge cake + topping freshcream + filling and topping blueberry + filling choc ganache + deco choc compound

size 9"

brownies

 
this marble cheese brownies with simple design is for Dr Safiah and her gang.

Saturday, March 6, 2010

fruit tarts

 
repeat order dari Shidah from MARA, Perlis. set of fruit tarts.thanks yea!

Friday, March 5, 2010

MCB for Pn Hajar



order marble cheese brownies daripada pn hajar, pengantin baru untuk makan-makan bersama suami dan keluarga tercinta. terima kasih, nanti order lagi ya.

Thursday, March 4, 2010

tarts n mcb order


order marble cheese brownies dari sekolah menengah syed alwi untuk jamuan harijadi . lupa pula saya nak bertanya harijadi siapa. tetapi suami saya diminta menghantar ke kantin iaitu ke tempat jamuan diadakan. agaknya harijadi pengetua kot.
tart juga adalah order dari salah seorang guru sek tersebut untuk dibawa pulang makan-makan kat rumah. terima kasih ya. bluberry cheese tart dan egg tart.
terima kasih buat cikgu jusinar di atas promosi. minggu ni sangat sibuk. setiap hari membuat tempahan. penat tapi seronok juga.

Wednesday, March 3, 2010

Class



jenuh bawak balik tart, leh buat kenuri gamaknyer tu. hehe.terima kasih kak rozi n kak maznah. seronok bertukar cerita dengan korang. mintak maaf kalo terkurang yer. all da best to both of u.
 

Blog Template by YummyLolly.com